10 januari 2011

ÄPPELMOS

Jag använde mig av pink lady (en äppelsort) 1kg.
Skala och skär ur kärnhuset. Lägg de skalade äpplena i en kastrull med kallt vatten.
(Det måste vara kallt vatten annars blir de bruna)
Koka på svag värme tills äpplena blir mjuka.
Ha sedan i 2½ dl strösocker och låt det koka upp.
Sockret gör att äpplena får en godare smak och de håller längre i kyl / frys.

Ha sedan i de varma, mjuka äpplena i en matberedare eller använd en stavmixer.


Jag hade i lite vaniljpulver och kanel för att få en god smak.
Men du väljer själv vad för kryddor du vill ha i eller inte.

Låt den sedan svalna och ställ in i kylen eller frysen.
I kylen håller den i ca 1-2 veckor medan i frysen upp till 1 år!
Den blev faktiskt mycket godare än vad jag trodde den skulle bli!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar